Zorgen om 2 pubers


#1

Ik maak me zorgen om mijn 2 bonuspubers van 13 en 16
De vader van de kids en ik (wij wonen niet samen) hebben absoluut geen problemen met ze maar de moeder van de kids en haar vriend wel.
De oudste kan het niet meer aan bij haar moeder en zit op het randje van overspannen zijn. De jongste gaat ook al die kant uit En is vooral bang.
We hebben moeder gesproken over hoe het gaat en waar ze op zou kunnen letten maar het gaat haar ene oor in en ander oor uit. Ze zegt dat ze wel weet hoe ze het moet doen en legt de gehele schuld bij haar dochter(s) Ook zegt ze dat ze haar kinderen niet af laat pakken (wat geheel niet onze bedoeling is maar ze stoot haar kids af en dat doet ook mijn moederhart pijn) Het is al zo ver dat de oudste niet meer terug naar haar moeder wil en is enorm gespannen. We hebben al van alles geprobeerd en weten niet hoe we dit op moeten lossen. Iemand tips? Wat is de weg die wij nu het beste kunnen bewandelen zonder escalaties?


#2

Juridische procedure starten! De oudste is 16 nog steeds minderjarig maar volgens mij zijn de twee al in staat om gehoord te worden. Dat gaat via de kinderrechter of via een gespecialiseerd persoon.


#3

Wat een optie zou kunnen zijn, om de 2 pubers waar het omgaat, sterker te maken. Sterker maken in de zin dat ze tegen hun moeder durven aan te gaan geven dat ze het niet fijn bij haar vinden. Wat is er voor nodig om de situatie te veranderen zodat zowel de kinderen als moeder en jullie uiteraard zich er prettiger bij voelen? Dit zijn vragen die je kunt bespreken. Je kunt bespreken met de kinderen wat gaat er goed nu, wat gaat er niet goed en wat moet er veranderen. Als dit in beeld gebracht is en je dit zo kunt over brengen naar moeder, dan zal het beter binnenkomen bij haar als wanneer haar ex partner dit aangeeft. Kan zijn dat de moeder van deze kinderen nog niet zover is dat ze in ziet wat gaande is en daarom is het belangrijk dat deze kinderen haar “wakker” schudden.
In mijn ogen kun je altijd nog een juridisch traject starten. En een kindercoach zou nog een optie zijn mochten jullie er niet in uit komen. Belangrijk is wel dat de kinderen hun beide ouders kunnen zien. Succes! Moeilijk is het zeker!