Warme kerstgedachte

Wilde het gewoon delen

Maandag avond waren we uit eten geweest met ons gezin. Gewoon lekker spontaan, pannenkoekenhuis. Maar bij naar huis gaan sloeg de vrolijkheid bij ons jongste dame van vier om als een blad van de boom. Haar lieveling jasje van het merk Lief is weg! Dochter helemaal in tranen. Alles doorgezocht. Een soort gelijke jasje hing eenzaam op de kapstok. Ook blauw met roze binnenkant. Maar geen houtjes touwtjes jas en onbekende merk. Tja wat nu. Wachten maar want in haar jasje staat haar naam en onze telefoonnummer. Het andere jasje wel meegenomen, onze dochter nog in tranen in mijn vest gewikkeld en we waren met de auto.

Dinsdag telefoon, een moeder die zich schamend zich had vergist en haar dochtertje in ons dochters jasje had gepropt. Want haar dochtertje was vijf. Inderdaad hun dochters jas was een maat groter. Maar nu, ze waren op visite die maandag en wonen bijna twee uur van ons vandaan. Ik uitleggen dat het onze dochters lieveling jasje is en zo snel mogelijk terug moest. Wegens visite konden ze niet weg. Na de kerstdagen maar per post.

Vandaag kerstontbijt.

We zitten aan het ontbijt als er wordt aangebeld. Is het de vader met hun dochtertje, ze kwamen de jas brengen en hun jas ophalen. Gewoon, spontaan en in kerstgedachte twee uur heen en terug. Netjes opgevouwen en een rode strik omheen. Ook een kaartje van de moeder met kerstgroeten en nogmaals excuus.

De vader en dochter hebben met ons meegegeten met kerstontbijt en erna koffie. Via videogesprek met hun gezin contact opgenomen.

Ze zijn net weg en we houden contact.

1 like

Waar een jas al niet voor zorgen kan. :evergreen_tree::christmas_tree: Fijne feestdagen.