Vermoeden van autisme


#1

Ik vermoed dat mijn zoon autisme heeft. What to do???


#2

Hoe oud is je zoon?
Als je dit vermoeden hebt en hij zit op de basisschool kun je met de vertrouwenspersoon van de school een afspraak maken, deze kan dan alles in werking zetten om het te testen… al zijn niet alle scholen daar even snel mee.

Je kunt ook de GGD arts of huisarts vragen welke stappen je kunt ondernemen en dan wijzen hun je de goede richting op
Liefs ,
Mama31


#3

Als je er niet meteen medicatie bij wil halen zou je het magnesium gehalte eens kunnen laten testen. Magnesium tekort geeft soms ook dit soort klachten.

https://www.bol.com/nl/p/magnesium/1001004010224446/

Dit boekje gaat er over ik vond het erg verhelderend.


#4

Dit bericht is verwijderd


#5

Bij twijfel,
Ga eens met je huisarts praten.

Bij ons heeft het verschillende trajecten geduurd voor we diagnose kregen.
Ook moet je bij je zelf nagaan waarom je het wil weten, handvatten om er mee om te gaan, heet het kind er last van. Wil ik die stempel voor mijn kind.

Wij zijn al van af baby staan aan rommelen.
Ons zoon is erg prikkel gevoelig, dusergo, fysio en osteopathie in de eerste levens jaar had. Op school kregen we wel feedback dat ons kind niet de letters kon etc

Dus logopedie in combinatie met gedragsproblemen therapie van wegen wonende uitbarstingen en niets met gevoel kunnen.
Uiteindelijk doorverwezen naar kentalis, organisatie die onderzoek doet naar audio, en verwerking prikkel.
Vervolgens door gestuurd naar organisatie Alanya voor verdere ondersteuning.

Diagnose ADHD officieel, nu gaan duren open die anders dicht bleven, qwa geld, helaas.
Ons zoon is hier erg van opgeknapt en kan op gewone school met ondersteuning goed mee komen.

Inprincipe heeft hij verschillende beelden.
ADHD, autisme, hooggevoelig, sociaal wenselijk.

Ook speelt hij nu muziek, is goed voor sociale emotionele gebied te ontwikkelen.
En tennis om energie kwijt te kunnen.
Scouting voor samen dingen ondernemen.

Zelf ook actief in hem actief te stimuleren.


#6

Mijn zoon is elf en heeft PDDNOS. Dit is een lichtere vorm van autisme en kan makkelijk verward worden met hooggevoeligheid. Daarop kun je hem zelf testen met een test uit het boek van Elaine Aaron


#7

hoi mamalis,

zit je kind op school dan moet het stap voor stap van school met de ouders opgezocht worden. dit gebeurt sinds eenpaar jaar. de budgeten voor hulp zijn nu naar de gemeentes gegaan. zit je kind niet op school dan zou ik met de aarts een afspraak voor een spreekuur regelen waar alle specialisten het kind op een of twee dagen zien. dit noemen ze in elk ziekenhuis anders ( hier in rotterdam Sophia ziekenhuis noemen ze het Molenspreekuur) . dit is dus de eerste stap.


#8

Autisme is niet iets wat ‘meteen’ met medicatie wordt behandeld (tenzij andere klachten zoals bijv. psychose, depressie), juist goede handvatten hoe er mee om te gaan zijn van belang.


#9

Autisme is niet iets wat ‘meteen’ met medicatie wordt behandeld (tenzij andere klachten zoals bijv. psychose, depressie), juist goede handvatten hoe er mee om te gaan zijn van belang.


#10

Ik denk dat je het testen beter over kan laten aan een specialist. Een diagnose is meer dan een testje uit een boek… was het maar zo simpel dan hadden we geen dokters nodig :joy:


#12

Ok, bedoel het niet slecht, maar hedendaags word er wel snel gestart met medicatie bij bepaalde symptomen, terwijl de oorzaak ook in een basisstoffen tekort kan zitten en dan maken die medicijnen het soms alleen maar erger.

En dan komt er ook nog bij dat het kind ook snel met een label rond moet lopen wat door de reguliere geneeskunde word vastgesteld en dat blijft ook de rest van zijn/haar leven bij, en dat is ook vaak onterecht.

Alleen maar omdat een kindje bepaalde kenmerken heeft van iets wil nog niet zeggen dat het dan maar meteen gecategoriseerd moet worden.

Maar goed, ik bedoelde er dus alleen mee dat er ook soms tekort kan zijn in vitamines en mineralen en dat heeft soms ook dit soort klachten als gevolg. En dat is makkelijk uit te zoeken en aan te vullen.


#13

Je moet zeker altijd uitsluiten dat er een andere oorzaak is voor de symptomen en een goede arts zou dat ook moeten doen. Een niet goed werkende schildklier kan bijv. depressieve klachten geven en de oplossing zit hem in dat geval niet in antidepressiva maar behandelen van de schildklier. Dus checken op tekorten ed is zeker niet verkeerd. En een goede dokter zou dat ook moeten doen, daarom denk ik dat zo’n diagnose niet zo maar geroepen mag worden maar door een specialist gesteld moet worden.


#14

Als eerste stap zou ik naar de huisarts gaan. (Dat hebben wij ook gedaan). Vandaar naar de praktijkondersteuner naar een speciale GGD instelling voor jonge kinderen. Ik zou de weg van school niet perse bewandelen (tenminste niet als eerste). Wij wilden niet meteen een stempel en ‘afgeschoven’. Worden echter voorwaarde daarbij voor ons was wel dat hij niet vastliep op school of heel ongelukkig was. Via de GGD veel handvaten en inzicht gekregen maar geen officiële diagnose (buiten tekenen van …) omdat het volgens hen niet mogelijk was. Wel via een intelligentie test inzicht gekregen dat er een groot verschil zit tussen zijn taal en taak IQ wat voor frustratie zorgt.


#15

Weet niet hoe oud je zoontje is maar zou eerst een afspraak maken bij consultatiebureau of huisarts en dan verder kijken.


#16

Mijn zoontje van 8 heeft autisme.
Wij hebben ons vermoeden bij de huisarts besproken. Zij heeft ons doorgestuurd naar een instantie die de testen uitvoeren.
Ik zou zeker niet zelf gaan testen.
En medicatie hoeft helemaal niet. Daarin maak jij als ouder nog altijd de beslissing. Ons zoontje krijgt geen medicatie.


#17

Je kunt dit via de ggd of huisarts aangeven.
Ikzelf ben nu 25 en er 2 jaar geleden achter gekomen dat ik autisme heb.
Sinds een paar maanden heb ik gekozen voor medicijnen, omdat teveel prikkels bij mij ervoor zorgt dat ik sneller boos reageer op mijn dochter.

voor mijn dochter van 8, ben ik via de gemeente gaan vragen wat hun kunnen betekenen. Mijn dochter geeft aan veel niet te begrijpen (hoewel ze op school ver boven gemiddeld scoort) , maar herken ook autistische dingen bij haar en wil dat uitgezocht hebben. Nu zitten we in een traject waar een aantal weken iemand met mij mee kijkt.