Tweedehands baby spullen of niet?

#9

Ben groot fan van tweedehands, vooral voor de babykamer, box, wipstoel, kinderstoel, wagen, eigenlijk de grote dingen. Ook kleding koop ik vaak tweedehands, maar ook wel bewust nieuw voor de oudste. Heb twee zoontjes dus wat nog mooi is, bewaar ik voor de jongste. Speelgoed ook goed tweedehands te kopen trouwens. Tweedehands is voordeliger, beter voor het milieu, beter voor je kind zelfs soms (hormoonverstorende stoffen, de geur van nieuwe spullen, in verf/stof zijn al grotendeels verdwenen uit tweedehands spullen).
Succes!

1 like
#10

wij hebben ook veel 2e hands omdat het allemaal al genoeg kost en degene van wie het gekregen hebben het ook zonde vond om weg te gooien. we hebben vooral 2e hands houten spullen gekocht… Zoals ledikant commode kinderstoel… En alles van een nieuw laagje verf (op waterbasis) voorzien. Kinderwagen wel nieuw gekocht.

1 like
#11

Hey! Ik heb een aantal spullen nieuw en een aantal spullen 2ehands. Matras en bedtextiel bijvoorbeeld allemaal nieuw. Maar de maxicose, kinderwagen en meer allemaal 2ehands. Het is op dat moment gewoon goed kijken hoe het er uit ziet. Want alles nieuw kopen is inderdaad erg duur !

1 like
#12

Tweedehands is vaak nog heel goed! Ietsje ouderen kinderwagens zijn vaak ook groter dan de nieuwste van tegenwoordig en kan je kind dus mooi iets langer in. Ook kleertjes, koop hier en daar een pakket via marktplaats en haal het goede eruit, het scheelt je zoveel geld.
En als je iets wil proberen zoals een draagdoek, is 2e hands ideaal. Als je het toch niet bevalt heb je iig niet teveel betaald.

1 like
#13

Wij hebben ook vrijwel alles tweedehands gekocht via mp of gekregen van vrienden en kennissen. Het matrasje en autostoel wel nieuw gekocht, dat voelde gewoon beter.
Je kunt hele dure benodigdheden ook goedkoper krijgen als ze nog in nieuwstaat verkeren, zoals via marktplaats iod. En voor alle kinderbenodigheden geldt: je gebruikt het maar tijdelijk.
Ook de kinderwagen hebben wij tweedehands gekocht en al was deze voor twee kids gebruikt, het was van hoge kwaliteit en wij hebben er met onze twee kids daar nog veel plezier van gehad! En nu nog ziet deze er gewoon goed uit, het is maar ook hoe je met spullen omgaat.
Dus ja, je kunt het zo duur en zo goedkoop voor jezelf (en je kindje) maken als je zelf wilt, maar tweedehands is naar mijn mening zeker een aanrader!

1 like
#14

Wij hebben de babykamer ook tweedehands gekocht. Volgende week gaan we een peuter bed kopen en de babykamer veranderen. Heb je nog interesse? Een ledikant wit , een kast en een commode.

1 like
#15

Ik heb bijna alles 2e hands. Alleen het matrasje heb ik nieuw gekocht en wat beddengoed omdat ik helemaal verliefd was op een bepaald dekentje

Ook knuffeltjes heb ik nieuw gekocht en voor op de muur een houten boom en de letters van de naam

1 like
#16

Wij waren voornemens om veel tweedehands te kopen. Door een financiële meevaller uiteindelijk heel veel nieuw gekocht of gekregen. We hebben wel een hele mooie tweedehands kinderwagen (Joolz) en maxicosi gekocht en tot en met maat 62 meer dan de helft van de kleding tweedehands gedragen ( vriendinnen). Zelfs nu koop ik regelmatig op marktplaats voor kleding.

Achteraf hadden we best een box / ledikant/ commode tweedehands kunnen kopen. Ik zou wel altijd een matras nieuw kopen en spullen als flesjes/ flessenwarmers / evt kolf nieuw kopen. Ook veel speelgoed is prima tweedehands!!

1 like
#17

Wij hebben ook bepaalde items 2de hands gekocht zoals een commode voor boven, veel kledij, want dat kan je toch wassen. Ik denk ook vooral dat je even moet zien van wie je dit overkoopt. Zeker een buggy en autostoel zou ik toch wel mee oppassen. Wij hebben vooral uitgekeken naar outlets van babyspullen en promoties in sommige winkels en daar toch veel koopjes kunnen doen. En vergeet je geboortelijst niet :slight_smile:

1 like
#18

Wat een fijne reacties allemaal! Bedankt voor alle tips. Ik denk dat wij ook gaan kijken naar een tweedehands kinderkamer en kinderwagen. Maar dan wel het matrasje, de maxicosi, knuffels en flesjes etc nieuw. Kleding kan ik hopelijk voor een deel overnemen mijn van schoonzus.

2 likes
#19

De meubels voor de babykamer hebben wij via marktplaats tweedehands gekocht. En de box overgekocht van familie. Verder wel alles nieuw.

#20

Ik heb de babykamer en de kinderwagen tweedehands:) ik ben er super blij mee ! Heeft mij heel veel geld gescheeld zodat ik nog allemaal leuke spullen kon kopen

#21

Ik koop alles 2e hands! Ook matrasje… heeft de helft van de tijd toch niemand op gelegen :rofl: en babies zijn niet zo zwaar, dus ook geen kuilen. Daarnaast als jij iets voor je baby koopt wil je graag dat het van goede kwaliteit is. Dat soort spullen gaan m.i. langer mee dan dat jou kindje klein is. Ze groeien zoooo snel.

Welke ouder zou een autostoel waar een ongeluk mee gebeurd is nog verkopen??? Geloof niet dat dat echt een gegronde angst is.

Én kleertjes :heart_eyes: de jongens lopen er altijd hip bij in een outfit van 2 a 3 euro.
Maar nou stop ik, wil ik natuurlijk niet dat iedereen stopt met nieuw … want dan loop ik de koopjes mis :grin:

#22

Ook wij hebben wel het eea tweedehands gekocht. Kleertjes (niet alles) via marktplaats. Kinderkamer was show model, box via marktplaats. De easybases voor maxicosi in de auto’s hebben we ook beide 2e hands gekocht (mn beste aanschaf ooit!). Wagen hebben we gekregen van de ouders. We verwachten volgende week onze tweede en alles schuift nu weer door van de oudste naar de baby. Maar dan is alles nog steeds in prima staat en ga het dan allemaal weer doorverkopen.
Voordeel van autostoelen en wagens tegenwoordig is is dat alles wasbaar is. Ik zie geen issues om het dan niet tweedehands te kopen, scheelt enorm veel geld. Badje hebben we nieuw gekocht maar een goed sopje erdoorheen en het is weer zoals nieuw.

#23

Je kan letterlijk alles 2 de hands kopen en als het er nog goed uit ziet waarom niet , zou alleen wel nieuw matrasje kopen en een nieuwen verschoningskussen

#24

Ik heb alle meubels (ledikant, commode etc) nieuw gekocht, vooral omdat ik dat leuk vond bij een eerste. Ik heb van een vriendin het wiegje geleend, de kruiken van een andere vriendin 2e hands gekregen net als de nuna leaf, kolf en wat kleren. Het is net wat je zelf wil denk ik.

Ik zou er zelf vanwege hygiëne niet voor kiezen om een open systeem kolf van een vreemde over te nemen.

#25

In principe kan je alles tweedehands kopen. Ik heb bijna alles nieuw gekocht, gewoon omdat ik dat leuk vond en het nog vaker hoop te gaan gebruiken. Ik heb wel een tweede commode tweedehands gekocht en een kolf. Zelf zou ik een autostoeltje wel nieuw kopen. Ondanks dat je zou verwachten dat mensen het niet verkopen, als hij in een ongeluk is geweest. Zeker weten doe je het niet.

#26

Hoooi,

Alles is inderdaad duur…
Ik heb de commode, het ledikantje en het wiegje tweedehands gekregen van een collega.
Het wiegje is hij nu al uitgegroeid, dus achteraf beter dan dat we er de volle pond voor betaald hadden.

Als je interesse hebt heb ik eventueel wel wat dingen voor je waar hij te groot voor is of dingen die wij nooit gebruikt hebben!

Over de kinderwagen:
Tweedehands moet best kunnen vind ik, die krengen zijn duur!
Het is maar net of je tegen een nette gebruikte aanloopt.
Als je er een kunt vinden die er schoon en netjes uitziet zeg ik doen!
Maar als dit niet lukt kun je misschien bij de Baby & Tiener Megastore (Sliedrecht & Capelle aan de IJssel) kijken of bij andere baby-groothandels.

Liefs, Maeve

#27

Hallo Annemiekie,

misschien een leuk alternatief voor tweedehands. Lease een Wheely https://gowheely.com kinderwagen. Bij Wheely kan je een reeds gebruikte kinderwagen leasen voor 10 euro per maand, krijg je ook nog de garantie dat als er wat aan de hand is ze het voor je oplossen.

Groetjes.

#28

Hoi.

Oud topic volgens mij…

Maar hier 2e hands spullen, maar ook zeker nieuwe dingen. Kinderkamer is 2e hands (van familie over gekocht) kinderwagen 2e hands, maar later toch een nieuwe gekocht die geschikter was voor ons. Maar ook een 2e hands wiegje en kinderstoel, net zoals wat speelgoed en sommige kleding (mits in goede staat) krijgen ook nog wel kleren van kinderen uit de familie. Matrasjes wel nieuwe gekocht en kleren veelal ook. Vind ik persoonlijk hygiënischer (en ook veel leuker). Maar vind 2e hands zeker een goed alternatief voor veel dingen en goedkoper!