Tips sneller zwanger worden

#1

Goedendag!

Mijn man en ik zijn al meer dan een half jaar bezig om zwanger te worden. Helaas is het tot op heden niet gelukt. Hebben jullie nog tips voor ons? We zijn een jong stel (26 en 24), hebben om de 2 á 3 dagen gemeenschap en zijn kerngezond. Daarnaast slik ik al Davitamon compleet mama. We vinden het moeilijk dat het niet zo snel wil lukken omdat het in onze omgeving allemaal zo snel verloopt. Dat maakt je toch onzeker over je lichaam en daarbij willen wij graag een kindje verwelkomen in ons gezinnetje. Wij horen het graag!

0 likes

#2

Hi…

Ik denk dat als je het een beetje “loslaat” en niet zo focust op het zwanger worden je lichaam makkelijker en sneller meewerkt.

Tips:

  • bereken je vruchtbare dagen
  • yoga (paar oefeningen voor de vruchtbaarheid)
  • als het na een jaar nog niet lukt toch even langs de huisarts

Blijf positief en het komt vanzelf wel goed =)

0 likes

#3

Ach ik weet hoe het voelt; sommigen lijken met hun ogen te knipperen en zijn zwanger, terwijl jullie het zo graag willen. Dit gevoel helpt niet bij het zelf ontspannen zwanger worden, dus hoe moeilijk ook; probeer dit los te laten.
Verder kan je eens met ovulatie testen gaan beginnen. Dit geeft je iets meer inzicht in je vruchtbare dagen.
Verminder koffie, suiker en alcohol inname ( of stop er helemaal mee)!

Heel veel succes! Jullie moment komt wel :slight_smile:

0 likes

#4

Ovulatietseten zijn wel slim, ik bleek een aantal dagen later dan gemiddeld mijn ovulatie te hebben. En als je ervoor open staat, acupunctuur. hopelijk gauw succes!

0 likes

#5

Inderdaad je menstruatie en dus ovulatie goed bijhouden in een app en dan seks hebben rondom en tijdens je vruchtbare dagen. Ontspan en probeer je niet te veel zorgen te maken, het komt bij de meeste stellen echt vanzelf goed. Veel succes!

0 likes

#6

Bedankt iedereen voor de reacties en de tips! Mijn cyclus is standaard 27 dagen, dus super regelmatig. Ook gebruiken wij een app en doen wij het in de vruchtbare week. Ovulatietesten doen we nog niet omdat ik van de app uitging, wel een goede tip ja! Heb net ook even extra vitamines gekocht voor mijn man. Ik heb zeker vertrouwen, maar elke maand weer ongesteld worden doet toch ook wel een beetje pijn. Hebben jullie er ook lang over gedaan? Liefs

0 likes

#7

Ik heb er bij beide 10 rondes over gedaan.

0 likes

#8

Hier ook iemand die snel zwanger was.

Bij mijn vorige baan geprobeerd zwanger te raken, toen lukte het niet. Weer met de pil begonnen vanwege een nieuwe baan. Na 1 jaar toch weer die eierstokken zie begonnen te rammelen. Gestopt met de pil, 1x menstruatie gehad e daarna meteen zwanger, moet wel zeggen dat mijn oma erg ziek was en ook overleed dus wellicht niet met zwangerschap bezig geweest. Dus indd niet teveel mee bezig zijn want dat werkt averechts, hoe moeilijk het ook is. Succes

0 likes

#9

Wij hebben het geluk gehad dat alles bijzonder snel verliep. Vind het ontzettend jammer dat het niet iedereen meteen gegund is die graag kind(eren) willen…
Hoe het dan bij ons verliep / wat we deden:
Wij hadden nooit gepland seks want we gingen er allebei vanuit dat het misschien een “sleur” kon worden. Ondanks ik regelmatig was, had ik wel van die ovulatietesten. Deze heb ik één keer gebruikt om toch een idee te hebben wanneer mijn ovulatie ongeveer plaatsvond. Verder hebben we het zoveel mogelijk losgelaten. Ooit zou het er wel van komen. Probeer vooral veel samen te doen en nog te genieten van de periode met z’n tweetjes :two_hearts:

0 likes

#10

ik zou ovulatie testen een keer overwegen.
Een app gaat uit van een standaard cyclus. Maar misschien is jouw LF net wat korter/langer dan de standaard.

Al ben ik ervan overtuigd dat het puur geluk hebben is. (als er bij beiden niks aan de hand is)
Bij de 1ste mochten we vrij snel zwanger raken (3 maanden)
En bij de 2e hebben we 13 maanden op moeten wachten.

0 likes

#11

Ik zou gewoon lekker sex hebben als jullie zin hebben en niet te veel eraan denken dat je zwanger wilt worden.

Ik ben op een dag gewoon gestopt met de zwaarste pil ( Diane 35 ) en ik had zoiets van oké ik merk vanzelf wel wanneer ik zwanger word en na een half jaar was ik dus al zwanger wat ik zelf totaal niet had verwacht dat het zo snel zou zijn, omdat veel vrienden van mij zeiden dat het soms best wel lang kan duren als je al heel lang de pil slikt dus daar ging ik dus ook een beetje vanuit dat dat bij mij ook zo zou zijn, maar nee ik had wat meer geluk en alleen omdat ik het ook op me af liet komen. Ik ben op 1 april 2017 gestopt met de pil en ik kwam er achter toen ik dus smorgens misselijk was bijna elke dag. Dus toen ben ik een test gaan halen en bleek ik dus al 8 weken zwanger te zijn dus we begonnen terug te tellen en het was dus op 22 september dus raak ( april - september 6 maanden later) en in die tijd heb ik zo af en toe wel eens afgevraagd van wanneer zou ik nu zwanger zijn.

0 likes

#12

Als je je bedenkt dat je maar 15 tot 20 % kans hebt om per maand zwanger te worden is het natuurlijk niet zo gek dat t na een half jaar nog niet gelukt is. Groot percentage is na een jaar zwanger.

Maar ik weet hoe frustrerend t kan zijn als je t graag wilt en elke maand weer gewoon ongesteld word. Ik heb ook een mooie app die heel handig is om je ovulatie en menstruatie te voorspellen. Maar da’s op basis van gemiddelde. Ik zou gewoon keertje checken met test wanneer je ovulatie is.

Ik ben van mn 1ste kindje niet gepland zwanger geworden. Dus dacht bij 2de zal t ook wel snel gaan. Dat was ff tegenvaller. Nu 2 jaar bezig en controles gehad. Waar geen afwijkingen worden gevonden. Maar twijfel toch of t niet aan mn litteken ligt van keizersnede. Ze zien niets bijzonders maar heb hier wel veel last van.

Voordeel voor jullie is dat jullie nog jong zijn. Als je met 6 mnd nog niet zwanger bent kun je afspraak maken en 1 en ander laten testen / uitsluiten. Probeer t beetje los te laten en je op andere dingen te richten.

0 likes

#13

Snap het wel. Het is ook net of bij sommige zo snel gaat!
Wat hier sommige zeggen een ovulatie test gebruiken. Kan helpen. Maar leg je focus er niet al te veel op.
Hier al ruim 2jaar 2e kinderwens blijft helaas ook nog uit.
Heb tussendoor een operatie gehad met conclusie dat ik endometriose heb. Al hoeft dat geen belemmering zijn schijnt. De wens en hoop blijft hier nog wel🍀

0 likes

#14

Hoi Suus, Ik heb een vraagje. Konden ze de endometriose bij jou ook zien op de echo? Trekken van weefsel?

0 likes

#15

Ik neem aan dat jullie niet roken? Anders: meteen stoppen, want roken verlaagt de kans op zwangerschap (en een gezond kind) fors!

0 likes

#16

Hoi Nvn,
Nee op de echo en inwendige echo niks gezien. Ik had endometriose aan de buikwand om een spier gewikkeld. Deze was pas ontdekt tijdens de operatie. Hij had wel de vermoedens door een knobbeltje die hij voelde.
Het schijnt zo te zijn dat endometriose over het algemeen enkel te zien is via een operatie door een gespecialiseerd gynaecoloog.
Op een MRI schijnt het wel te kunnen om het zien… maar ook niet altijd. En ook enkel en alleen een gespecialiseerd gynaecoloog die daar oog voor heeft.
Het is een complex en ingewikkeld iets heb ik inmiddels ontdekt…

0 likes

#17

Hi suus

Ja echt complex. Kom jij nu in aanmerking voor iui of ivf voor endometriose? Of meer tijd voor uittrekken?

Omdat ze tijdens keizersnee in 2015 niet zagen gaan ze er nu vanuit dat dat t niet is. Dat zou te snel zijn? Maar mn klachten verergeren alleen maar. Veel kramp trekkerig gevoel. Iets verdikking litteken maar voelt meer van binnen. 3 dgn na ovulatie beginnen soort krampen in mn baarmoeder. Voelt beetje als lichte weeën. Heftiger menstrueren (is niet elke maand zo) Maar valt allemaal nog onder normaal.
Dus we gaan t wel zien…

1 like

#18

Hoi Nvn,
Ik ben niet bij de dokter geweest vanwege mijn kinderwens. Ik heb het wel besproken na mijn operatie en hij voorzag geen problemen.
Echter is mijn operatie nu anderhalf jaar geleden…
Ik moet er wel bij zeggen wij gaan ook niet voor iui of ivf. Eigen keuze.
Waarschijnlijk had ik er nu wel recht op. Waarschijnlijk zullen mensen wel denken dan heb je ook geen echte kinderwens. En die hebben we toch. Maar ik vind die opties te heftig als keuze. Heb namelijk ook nog mijn dochter van 5.5 jaar en een nieuwe baan. Ik hoop dat de natuur zijn werk nog gaat doen. Ik heb nog het geluk dat ik nog 29jaar ben.

Ik heb in 2013 keizersnede gehad. Mij is gezegd dat ik altijd wel endometriose had maar misschien door de keizersnede verplaatst.
Dus wat jij zegt dat ze toen niks zagen tijdens jou keizersnede zou best kunnen maar betekend niet dat je het niet zou kunnen hebben. Het schijnt ook heel moeilijk om te zien.
Als ik jou was zou ik eens zoeken naar een gynaecoloog die gespecialiseerd is of second opion
Want het is niet normaal dat de klachten ver ergeren. Dat moet toch ergens vandaan komen.
En als je op Facebook zit. Hebben ze een endometriose lotgenoten groep. Daar zijn mensen die er veel ervaring in hebben en misschien goede tips hebben. Ik lees daar ook altijd mee. Praat niet altijd mee omdat bij mij op moment goed gaat en de operatie tot nog toe geslaagd Is!

Heel veel succes!

PS. Misschien moet ik op dit forum een topic maken over endometriose? Kunnen anderen daar ook hun verhaal of tips en vragen kwijt

0 likes

#19

Om zwanger te worden moet je jezelf eraan overgeven er niet meer zo bij stil staan.
Nadat wij 6 maanden bezig waren ben ik naar mijn huisarts gegaan omdat ik de angst had helemaal niet vruchtbaar te zijn dit door zwaar ondergewicht in het verleden wat al veel schade had toegebracht aan mijn lichaam en ik was zo bang dat mijn baarmoeder eierstokken enz ook beschadigd waren.
Nadat ik onderzoeken heb laten doen bleek dat ik ontzettend vruchtbaar was alleen dat de focus er waarschijnlijk teveel oplag waardoor je lichaam in protest gaat.
En elke maand weer die menstruatie is inderdaad echt een klap in je gezicht.
Over ovulatie testen ben ik zelf niet te spreken ze gaven niks aan op de vruchtbare dagen.
Ben ze toen zelfs elke dag gaan gebruiken en er kwam helemaal niks uit maar dat is een keus die je zelf moet maken.
Nadat ik het heb los gelaten en de rust voor mezelf terug vond werd ik al na 1 maand zwanger wij zijn dus in totaal 7 maanden bezig geweest.
Dus bij twijfel raad ik je aan het gesprek met je huisarts aan te gaan hij/zij kan jullie ook nog tips geven.

Heel veel sterkte ermee en ik hoop dat het snel gaat lukken voor jullie

0 likes