Mijn zoon van bijna 6 eet zijn avondeten niet, help!

#1

Hallo ouders,

Mijn zoon, volgende maand 6 jaar, wil nu zo’n 3 jaar geen avondeten.
Ik heb echt werkelijk alles al geprobeerd.
Ik heb een orthopedagoog op bezoek gehad, zij was een aantal keer bij het eetmoment.
Hij heeft een mondgevoeligheidsonderzoek gehad, daar kwam niks uit.
mee laten helpen, zelf op scheppen, zelf uitkiezen, geen strijd van maken, wel strijd van maken,
beloningen. Niks helpt
Er zijn maar een aantal dingen die hij wel eet en dat zijn vissticks, krokante kip, pannenkoeken, bitterbal, patat, mais, en dat was het wel zon beetje.

Het valt wel op dat hij alles tot bijna geheel laat afkoelen, hij hoeft niks warm te eten of te drinken.
Kan het na al die tijd nog steeds een trauma zijn van bijv een keer verbrand te hebben?

Iemand tip? ervaringen?

Hoor het graag!!

groetjes kelly

0 likes

#2

Hoi Kelly,

Wat is zijn drink gedrag?? Houdt hij bv van smoothies?? Mijn zoontje vond als baby fruit niet zo lekker, ik ben smoothies gaan maken van sojamelk, kwark, fruit, beetje gewone melk. Ook amandelmelk of geitenmelk is prima.

Je kunt ook smoothies maken met groente. Begin met klein beetje. Wortels, pompoen, tomaat, avocado zijn perfect.

Krijgt hij op deze manier (gewoon overdag) groente binnen. Een vriendin van me doet het ook, zij heeft een hele moeilijke eter thuis.

Succes!

0 likes

#4

Lastig hoor. Die van mij is vier en wilde geen groenten eten, ook met en zonder strijd niet.

Sinds vorige week neem ik de tijd om haar onder dwang groente te geven. Ik eet eerst zelf, zodat ik tijd en energie heb, dan moet zij van mij.
Als ze niet vrijwillig doet, dan onder dwang. Ookal huilt ze nog zo hard, ze blijft op schoot zitten tot ze de groenten heeft opgegeten en doorgeslikt. Doet ze het niet? Dan pak ik iets af, zoals zwemles. Ze MOET. Ik ben normaal geen strenge moeder, dus ik vond het heel moeilijk om echt dwangmatig te laten eten. Het is ook nog niet veel en het kost veel tijd. Het begon met 1 hapje van een boontje (nog niet eens een hele dus), maar inmiddels kan ik het opbouwen: inmiddels heeft ze vandaag 4 stukjes gehad (2 worteltjes, 2 stukjes courgette en een broccoli roosje). Ze mag namelijk zelf kiezen welke groente ze wil, ik maak klaar wat ze wil proberen. Het lijkt niet veel. Maar het is een overwinning en ik was ontzettend trots. Dat laat ik ook blijken, zodat zij ook trots wordt. Door de vooruitgang ben ik ervan overtuigd dat het binnen een paar weken goed komt en dat ze dan zonder problemen der groente eet.

0 likes