Mijn ervaring over zwanger worden en anticonceptie!

Begin 2015 en begin 2016 kreeg ik erg veel last van mijn lichaam en de hormonale schommelingen. Op dat moment slikte ik de pil, hiervoor heb ik ook de prikpil een jaar gehad. Echter was ik klaar met alle hormonen die ik eigenlijk tot mij nam, daarom hebben ik in overleg met mijn vriend (nu inmiddels mijn man) besloten om te stoppen met de anticonceptie.

Het was op dat moment nog niet bij ons opgekomen om te stoppen om eventueel zwanger te raken. Dus gebruikte wij een Ladycomp en “oldshool” condooms om een zwangerschap te voorkomen. Wij waren inmiddels 3 jaar samen toen wij besloten om te stoppen met condooms en de Ladycomp en we zien wel waar het schip strand!

Maand na maand werd ik gewoon weer ongesteld. In die tijd heb ik denk ik wel 20 zwangerschapstesten gedaan. Omdat je toch hoopt dat het lukt. Toen het na 2 jaar nog niet plotseling was gebeurd zijn wij het bij gaan houden en hebben toch geprobeerd om seks te hebben rondom de eisprong dagen.

September 2018 hebben wij het jawoord tegen elkaar uitgesproken en begon ons geduld een klein beetje op te raken. Na onze huwelijksreis hebben wij besloten om naar de dokter te gaan omdat onze wens erg groot was en er helaas nog niks gebeurt was. Wellicht hadden wij een beetje hulp nodig of zit er iets niet goed.

Begin november hadden wij samen de afspraak bij de huisarts. Met enorme tegenzin ga je daar je verhaal doen en stel je jezelf heel kwetsbaar op. Er worden natuurlijk dingen besproken die je normaal gesproken niet dagelijk bespreekt natuurlijk. De arts vertelde ons dat wij de “molen” in gingen. Waarvan stap 1 was; een sperma onderzoek. Gezien dit het “makkelijkste” onderzoek is start je hiermee. Na een verwijzing voor het ziekenhuis zei de arts; veel succes maar meestal zijn de stellen al zwanger als ze bij me vandaag gaan!

Donderdag 29 november was de dag voor mijn man dat hij naar het ziekenhuis moest. Hij zag er erg tegenop (wat ik erg goed begrijp!). Helaas moet het gebeuren en heb je toch een wens. Ook zat het mij niet helemaal lekker, het is toch een spannende en stressvolle periode. Mijn menstuatie was deze maand ook al 2 dagen te laat. Echter door de stress in de afgelopen maand ging ik ervan uit dat hij wel zou komen. Ook had ik al echt die menstruatie klachten zoals rugpijn, buikpijn en humeurig!

Toch zat het me niet lekker en deed ik die ochtend toch nog een test (de laatste die ik in de la had liggen)… Met mijn slaperige kop plas ik erover heen en leg ik hem weer weg. Gezien het feit dat het al zovaak negatief was is dit moment nauwelijks meer spannend of stressvol. Ik deed gewoon mijn badjas aan en kwam terug de badkamer ingelopen. Echter tot mijn grote verbazing zag ik dat er op de test een 2de streepje stond!!!

Vol verbazing en met een mond vol tanden loop ik naar beneden waar mijn man gespannen zat omdat hij naar het ziekenhuis moest. Dus ik liet hem de test zien… hij geloofde zijn ogen niet.

Vol verbazing belde mijn man de huisarts; Nu hoef ik niet meer naar het ziekenhuis toch?

That is where it all started!!

Gefeliciteerd, geniet er van