Mama worden na je 40e

Beste allen,

Ik ben een wat oudere mama (42) met al 2 kids (6 en bijna 2).
Nu willen mijn man en ik graag nog een 3e.
Voor de 2e heb ik helaas een miskraam gehad.
We weten van de risico’s en dat het langer kan duren etc.
Ik merk dat er weinig over te vinden is en het lijkt wel een taboe om op latere leeftijd (nog eens) moeder te worden.
Ik hoef dus geen kritiek, maar zoek vrouwen / mama’s die ook op latere leeftijd (weer) mama (willen) worden.
Ik zal mijn uitleg ook even geven waarom.
Ik had graag eerder mama willen worden, maar mijn leven liep nou eenmaal anders, Ik ontmoette mijn man toen ik al wat ouder was.
Natuurlijk ben ik ontzettend blij met mijn 2 gezonde kids. Maar onze kinderwens voor een 3e (en wel laatste) blijft toch.
Ik hoop hier “lot” genoten te vinden met wie ik ervaringen kan delen!

1 like

Hoi,

Dit is helemaal geen taboe meer hoor!! Ik ben ook na mijn 40e moeder geworden. Mijn man heb ik ook pas op latere leeftijd leren kennen.

Na een jaartje vertelde hij me dat hij graag een gezin wilde. Dit had ik voor mezelf al afgesloten… Ik heb voor hem een lange relatie gehad, maar voor mijn ex man was kinderen onbespreekbaar!

Als of een wonder was ik heel snel zwanger en heb nu een schat van een zoontje van 2. Gezien onze leeftijd laten we het wel bij alleen hem.

Ik heb 2 vriendinnen die beide net als ik een “oudere” moeder zijn. 1 zelfs ruim ouder als ik, ruim 43 toen haar dochter geboren werd.

Dus geen probleem hoor!! Luister naar je gevoel.

1 like

Ook ik ontmoette mijn jongere man later. Mijn zoontje is bijna 2. Ik word in juni 42. En ook wij willen heel graag een 2de. Vorig jaar 2 zwangerschappen die niet zo mochten zijn. We houden vertrouwen. Succes!

1 like

Ik ben ook een oudere mama. Vroeger wilde ik mama van minstens 4 kinderen worden en huisvrouw. Helaas loopt het leven niet altijd zoals je wenst. Ik heb een prachtige dochter van 9, maar nog steeds een alles overheersende kinderwens. Haar vader en ik zijn helaas uit elkaar dus een 2e is er nooit van gekomen. Nu alweer een aantal jaren samen met mijn lief en de kinderwens blijft. Ik ben net 41 geworden en 4 maanden aan het proberen zwanger te worden… Ik had eerst een grens van 40 gesteld, maar ik kan het nog niet accepteren dat het niet meer voor me weg gelegd is om nog een keer zwanger te zijn en een kindje te krijgen…

1 like

Wat fijn om te horen dat andere dit ook hebben!

@Lenneke_Sluijter; Wat vervelend dat 2 zwangerschappen niet hebben mogen zijn.
Ik hoop dat het gauw lukt om zwanger te worden.
Ik ben zelf ook al een paar maanden bezig.

@Mam; Als het voor jou goed voelt zou ik er gewoon voor gaan. Ik wens je veel succes.

Mistje: Bedankt voor je bericht.

Dank je wel, hoe is het nu?

We zijn druk bezig met proberen.
Hoewel ik van mijn 2 zoons snel zwanger was duurt het nu lang.
Maar we blijven hopen dat het nog voor ons is weggelegd

Hoi MammaAmsterdam,
Heel herkenbaar, bij de eerste was ik ook zo zwanger nu zijn we al weer bij maand 4… ik hoop voor je dat het wachten niet al te lang duurt…

1 like

We zijn nu 9 maanden verder. Tja meer dan blijven proberen weet ik ook niet.
Misschien dat ik langs de gynaecoloog ga om eens te kijken of alles nog normaal functioneert.

Of pas mama worden omdat je na 10 jaar pas zwanger mag worden! Ik knijp in mn handjes met mn kindje. Volgens mijn verloskundige van toen komt t steeds vaker voor dat eind dertigers/begin veertigers voor de eerste keer moeder worden om verschillende redenen. Ik zou mij niet laten tegenhouden door de leeftijd. Zolang t nog kan, kan het :wink:

1 like

Hallo, ik vroeg me af of dit topic nog actief is?..ik ook een kinder wens op mijn 43ste. Doordat ik hertrouwd ben op later leeftijd. Heb al wel twee dochters (een tweeling van mijn ex man) zij zijn nu 10 jaar. Met mijn huidige partner zou ik het heel graag nog een keertje mee willen maken. We zijn nu bijna een half jaartje aan het proberen

1 like

Hoi Eva,

Topics mag je uiteraard altijd op reageren! Ik heb destijds via mijn huisarts een verwijsbrief voor de fertiliteitskliniek gekregen.

Daar kunnen ze de vruchtbaarheid van jullie beiden testen. Ook kunnen ze advies geven om via de “normale” weg verder te gaan, of dat er een beetje “hulp” nodig is.

Op deze manier heb je meer rust. Tenminste… bij mij was ineens veel meer duidelijk. Succes!!! Ik hoop dat jullie nog een kindje gegund is.

2 likes

Ow Eva wat spannend en leuk! Ik hoop dat het gaat lukken! Veel sterkte!

Hoi Eva,

Deze is zeker nog actief.
Ik ben helaas nog niet zwanger, maar ondertussen wel langsgegaan bij een gynaecoloog. Zij heeft echo’s gemaakt en mijn bloed is geprikt. Tevens wordt mijn man zijn sperma ook onderzoek onderzocht.
Ik hoop dat het bij jou ook snel raak is!

Groetjes van mij

Hoe gaat het nu met je? Ben je wijzer geworden uit de onderzoeken? Ik ben tussendoor behandeld voor een verkeerde pap uitslag, pap 4 en heb daarvoor een lisectie gehad. Was even schrikken. Gelukkig was het klein wat ze hebben weg gehaald, en staat dat het eventueel zwanger raken niet in de weg…nu nog een beetje geluk. Ik heb wel meteen groen licht gekregen na de behandeling. Gezien mijn regelmatige cyclus en voor geschiedenis, zou er verder geen reden zijn voor verder onderzoek. Althans niet op dit moment… ik heb ovulatie testen in huis en spoor elke maand de LH piek op, zodat ik een beetje een bevestiging heb van het hebben van een eisprong, wel spookte het even door mijn gedachten om mijn eileiders door te laten spoelen, alleen is daar volgens mijn gyneacoloog geen aanwijzing voor dat dat nodig is. Volgens hem is het echt geluk hebben…het hoeft maar 1 keer raak te zijn. En die kans is nou eenmaal een stuk kleiner met eitjes die al 43 jaar oud zijn. Ik probeer me niet helemaal suf te lezen op internet, maar oh zo moeilijk elke keer weer als ik tegen mijn menstruatie aan zit, dan is er toch telkens de hoop dat het misschien gelukt is. Heel erg benieuwd hoe het iedereen vergaat…

Groetjes
Eva

Goedemorgen Eva1976,

Poeh dat is ook wat. Wat fijn dat je groen licht hebt gekregen. Goed dat je nu je ovulatie probeert te vinden. Mijn uitslagen en die van mijn man waren eigenlijk goed. Ik heb ook mijn eierstokken gezien, in beide zaten nog eitjes, alleen in een wat minder dan de andere. Maar je hebt er maar 1 nodig om zwanger te worden.
Inmiddels ben ik een stap verder gegaan: IUI. Ik heb een kliniek gevonden (wel bijna 1,5 heen en 1,5 uur terug rijden) die mij 2 x kan helpen zodat het nog vergoed wordt.
Deze week ben ik begonnen met het spuiten van hormonen. Gelukkig valt het mee, vond het eerst maar eng om zo een spuit zelf in je buik te zetten. Tevens heb ik niet heel veel bijwerkingen tot nu toe. Ze zeggen dat mijn eitjes dan misschien een soort oppepper krijgen. Vrijdag heb ik een echo om te kijken of het heeft geholpen.
Volgende week ga ik ook aan de gang met de ovulatietesten en als die goed is moet ik ook weer daarheen.
Het is best hectisch, maar voor een goed doel.
Ik begrijp vrouwen die sowieso niet makkelijk zwanger worden nu helemaal, wat een stress. En idd onze eitjes zijn nu wat ouder. Alleen voor mij is dat dubbel, want ik heb mij altijd jonger gevoeld dan ik ben.
Ik houd je / jullie op de hoogte.
Ik wens jou ook heel veel succes.

Groetjes uit Amsterdam

Dat klinkt me heel erg bekend in de oren, dat je je jonger voelt. Succes met het Traject, ik hoop dat het zal werken voor jullie.

Groetjes,
Marieke

Beste allen,

Hier even een lange :blush: update:

Er zijn teveel blaasjes (follikels) aangemaakt. De een reageert er niet op, de ander goed en soms zoals ik te veel. We mogen geen onbeschermde sex. Anders zeker kans op meerlingen. Niet meer spuiten. Wachten tot ik weer ongesteld wordt en dan bellen voor een nieuwe echo. Helaas deze kans gaat voorbij :cry:. Maar risico is te groot op meerling zwangerschap.

Daarna weer voor een echo geweest of ik deze menstruatie wederom moest gaan spuiten, maar dan minder hormonen. Deze keer niet spuiten, er zat nog iets kleins.
Als ik dan een ovulatie zou hebben dan zouden we het deze keer zonder hormonen proberen en mochten we voor de behandeling wel langskomen.

Ik zou 14 augustus ongesteld moet worden, Ik ben meestal regelmatig ongesteld. Heb een enkele keer gehad dat ik 1 dag eerder of 2 dagen later ongesteld werd.
De 13e onbeschermde sex gehad (Ik was toch niet in mijn vruchtbare periode).
Het is inmiddels de 19e, ik heb af en toe lichte buikkrampen, maar ik ben nog steeds niet ongesteld.
Tevens vanmiddag een zwangerschapstest gedaan en deze was negatief.
Ik word een beetje gek van mijn lijf… Ik verwacht niet dat ik nu zwanger zou zijn, maar waarom blijft mijn menstruatie dan (nu nog) weg?
Ik ga als ik thuis ben van vakantie de kliniek bellen en vragen of dit kan ivm hormonen spuiten.

Groetjes van mij

Oh wat spannend allemaal, ik heb helemaal geen ervaring met hormoon behandelingen. Het zou kunnen dat je cyclus daardoor wat van slag is. Maar je kan ook zwanger zijn. Het wachten en negatieve testen bij een paar dagen ‘overtijd’ is heel herkenbaar. Ik ben inmiddels zover dat ik daar niet meer aan toegeef. Voor mij de afgelopen cyclus helaas gewoon weer een menstruatie, precies op de verwachtte dag, exact twee weken na mijn eisprong. Inmiddels zit ik alweer op dag 7 van de nieuwe cyclus, en verwacht ik binnen 5 dagen een nieuwe eisprong (ik heb meestal de eisprong tussen dag 10 en 12. Dat weet ik inmiddels door de ovulatie testen. Als het deze ronde niet lukt ga ik terug naar de gyneacoloog. Om wat verder te gaan kijken, wat er in mijn lichaam gebeurt. En of ik eventueel in aanmerking kom voor een hormoon behandeling

Laat je het weten als er ontwikkelingen zijn?

Groetjes!!

Goedemorgen,

Toch net de kliniek gebeld en ik word terug gebeld, want ze gaan even overleggen met de arts. Het komt weleens voor dat je hormoonhuishouding verstoord is.

Ik hoop dat als het niet bij je lukt je toch in aanmerking komt voor hormoon behandeling.
Wat zo gemeen is, is dat je na je 43e het niet meer vergoed wordt en je het dan zelf moet betalen.
Zo een IUI sessie zou voor ons dan € 800 kosten.
Ik denk dat ik van de week langs moet komen voor een echo. Maar ik wacht het telefoontje even af :roll_eyes:
Succes deze cyclus, het kan zomaar raak zijn.
Oja heb je weleens van Clomid gehoord?

Groetjes