Krampjes en moeite met poepen, help!


#1

Onze kleine man (nu 5 weken) heeft erg last van darmkrampjes en hij kan heel moeilijk poepen. We hebben al van alles geprobeerd maar niks schijnt echt te helpen. Iemand advies en/of tips?


#2

Geen idee tav het poepen, maar tav de krampjes kregen wij de volgende tips van mijn tante (lactatiekundige): baby’s gaan zich tijdens een krampje strekken en willen een holle rug maken maar juist een bolle rug helpt ze van het krampje af. Dus duw bijv de beentjes van je baby helemaal tegen zijn buikje aan. Masseren, douchen, warme kruik wil hier soms ook helpen.

Een tip van haar Om krampjes te voorkomen: voor het voeden laten boeren. Dan kan de luchtbel in de maag er uit en wordt deze niet door de melk de darmpjes ingedrukt.


#3

Wij hebben dit ook gehad met ons zoontje, maanden lang niet normaal kunnen poepen en buik krampen, van alles geprobeerd dokter schreef lactlulose voor maar niks hielp.
Tot we bij een andere dokter kwamen en die zei dat we Nutrilon Omneo moesten gaan proberen.
Dat heeft echt geholpen. Sindsdien heeft hij nooit problemen meer gehad.


#4

krampjes en niet poepen is zo vervelend! onze dochter had dit ook heel erg. die had uiteindelijk koemelk allergie.
de tips die ik je mee kan geven zijn het gebruik van homepatisch cinababy druppels van VSM. is bij de kruidvat te krijgen en hier werkt dat best goed.

wij hebben ook de woller kipkep aangeschaft. een soort kruikje wat je op de buik van je baby kunt leggen.

en niet te vaak, maar je baby een tijdje bloot leggen en een flexibele thermometer met wat vaseline helpt je baby soms ook met de ‘drang’

succes! ik hoop dat je er iets mee kunt.


#5

indd helpt omneo hierbij. geef natuurlijk bij ieder verandering van voeding 2 weken wentijd. helpt ook bij spugen. stel dat er een harde balletje poep vastzit dan kan je beetje olie heel voorzichtig met een oorstafje aan de anus smeren. harde ontlasting schuift heel vaak binnen aan de zijkant. zo verstopt alles en er komt alleen dunne poep door. dit lijkt voor veel ouders zo als of het kind diaree heeft. perst je kind hard, dan zit er teveel vast.


#6

Zelfde probleem gehad.
İk ben naar de osteopaat geweest . De baby hapte veel lucht binnen hierdoor dat poepprobleem
Nutrilon Omneo is ideaal voor dit soort probleem.


#7

Ik heb ook nutrilon omneo gebruikt en infacol. Beide bleef ik gebruiken voor een lange tijd totdat mijn zoon nergens meer last van had.


#8

Als de krampen blijven een osteopaat raadplegen , geef je bv of flesvoeding ? Als hij moeilijk kan poepen helpen glycerine zettabletten heel goed !


#9

Ik geef BV en dat gaat verder goed, op de krampjes na. Ga denk ik na het weekend maar eens een afspraak maken bij de osteopaat, kan geen kwaad om hem even na te laten kijken. Thanks!


#10

Ik geef al 4 maanden borstvoeding , opletten let wat je zelf eet en drinkt bv kolen , uien , kunnen ook krampen veroorzaken zelf drink ik 1 kopje thee venkel anijs , is ook goed voor krampen en bevorderd de melkproductie , en moeite met poepen is ook heel normaal bij bv kan soms een week tussenzitten !


#11

Ik gebruik sinds een paar dagen ook nutrilon omneo. Maar welke speen gebruiken jullie op de fles ?? Ik heb nu difrax met een M speen en met 10 min heeft hij zijn flesje op vraag me soms af of dit niet te snel is hij lijkt na de fles er een beetje last van te hebben.


#12

Ik gebruik bij de nutrilon omneo voeding de difrax fles 123 speen, en dat werkt hier goed!
Stand 1 of stand 2 moet je zelf even kijken wat het beste is voor jullie kindje.
Ik heb ook veel spenen moeten kopen voor ik de goeie had.


#13

Kleine van mijn had het ook. Ben toen gestopt met vitamine d en daarna kon ze weer poepen en had ze weer normale ontlasting en was het niet hard. Voor de kraampjes heb ik een dr brown fles aangeschaft. Je kunt ook infacol proberen dat hielp bij ons ook goed.


#14

Hoi, ik heb van onze kraamhulp toen een hele goede voetmassage geleerd want onze oudste had er ook veel last van. Je smeert wat olie onder de voetjes buigt de beentjes (beentjes gebogen houden tijdens deze massage dus je blijft ze een beetje tegenduwen als de kleine wil strekken) en je pakt beide enkeltjes tegelijk vast met wijsvingers en middelvingers (je hebt je duimen nodig voor het masseren :grin:)
*Je begint met je duimen onderaan bij de hakken en wrijft met wat druk 3x van beneden recht naar boven tot onder de tenen. (Alles 2 duimen tegelijk met gelijke druk masseren)

  • dan ga je 3x vanaf het dikke stuk (bal van de voetjes) onder de grote teen in 1 beweging onder alle tenen langs naar de kant van de kleine teen dan duim eraf en nog 2 x herhalen, ook deze beweging tegelijkertijd met beide duimen tegelijk en druk houden.
    *dan de derde beweging en die is niet 3x maar 1x
    Met beide duimen druk je een beetje in het midden van de bal van de voetjes (tussen 2de en 3de teen) dit doe je een aantal seconden bijv 5 en dan herhaal je steeds deze 3 punten weer. Soms werkt het niet met 3x dan kun je 5 of bijv 7 x achter elkaar de volgorde van de bewegingen doen. De 3de is altijd maar 1x, soms werkt ook alleen de eerste bewegig na meerdere keren herhalen en de laatste beweging werkt ook wel eens na meerdere keren herhalen maar dat ligt aan je kindje en hoe erg de kraampjes zijn. Is even uitproberen maar bij ons zoontje kwamen de scheetjes en ook de poepluiers voor erachteraan, dus advies…gewoon kleertjes en met name de luier om laten :wink:
    Soms huilen ze wat tijdens de massage daar moet je even doorheen maar dan weet je dat het echt erge krampjes zijn en dat ze er veel last van hebben en dan is de massage een goede uitkomst. Oom kun je de beentjes richting het buikje duwen en dan vasthouden in die houding en rustig heen en weer bewegen.
    Ik hoop dat het bij jullie ook helpt.

#15

Weet niet of dit de juiste oplossing is. Een baby masseren komt heel erg nauw. Als je dit met de verkeerde druk doet is dit niet goed. En daarbij zijn de voetjes heel erg gevoelig bij een baby, en kun je ipv ontspanning oid juist heel veel stress veroorzaken hiermee.
Ik heb een cursus babymassage gedaan, en hier leer je juist te stoppen als ze huilen of onrustig zijn, om welke reden dan ook. Je kindje kan door verkeerde of teveel aanraking/massage erg veel stress ervaren. En dat is denk ik niet wat je wilt


#16

Voor de krampjes… wij hadden veel baat bij vsm cinababy.
Mijn zoon poepte ook slecht, probiotica druppels dagelijks gegeven een tijdje! Dit hielp erg goed!


#17

Bij mijn zoontje werkte het heel goed


#18

Nutrilon Omneo speciaal voor krampjes en moeilijke stoelgang


#19

Hoi, ons dochtertje had in het begin veel last van krampjes. Wij zijn overgestapt naar andere voeding en zijn de flesjes van Difrax gaan gebruiken. Ook hebben wij een warmte kussen van het merk Kipkep wat haar echt heeft geholpen en het handige is dat je deze op oudere leeftijd ook nog kunt gebruiken. Met haar ontlasting had ze geen problemen, hier kan ik je niet over adviseren wellicht heb je er misschien iets aan?


#20

Ik ben met beide kinderen naar een osteopaat geweest die zich specialiseerde in baby’s, echt geweldig. Ik baalde bij de eerste dat ik niet eerder wist dat het bestond. Daarnaast sab simplex