Baby 11 maanden constant ziek


#1

Hoi,
Ik heb een kleine van 11 maanden. Ze is heel vaak ziek. Je hoort haar steeds piepen, ze slaapt slecht hoest veel. Huisarts zegt dat ze tot 2 jaar verstopte neus kan houden. Ik ben bang voor kinkhoest😣 iemand ervaring mee?


#2

Vervelend! Zeker als ze nog zo klein zijn. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je soms een beetje je best moet doen om het verder onderzocht te krijgen. Huisartsen weten gewoon niet alles. Ik heb zelf een dochter van 21 maanden en na maandenlang verkouden zijn, oorontstekingen etc is ze bij ‘toeval’ bij de kinderarts terechtgekomen, en is alles opgepakt. Bij de kno arts geweest, blijkt dat ze vocht achter haar oren heeft, dus niet goed hoort en last heeft en haar keelamandelen moeten geknipt worden… dingen die wij niet zouden weten als er niet zo adequaat was gereageerd door kinderarts. Huisarts ben ik daarvoor al 4 keer geweest en volgens hem was er niets aan de hand… kindjes zijn nu eenmaal vaak verkouden (wat ook wel zo is maar toch) en we moesten maar afwachten totdat haar weerstand sterker zou worden.

Als je zelf het idee hebt dat er meer aan de hand is, laat je dan niet afschepen. Desnoods met haar naar de huisartsenpost of een andere huisarts vragen om hulp. Succes!!


#3

Piepen is nooit goed? Zijn haar longen schoon heeft de huisarts daar na gekeken?

Rs virus misschien?


#4

Onze zoon had een verslapte luchtpijp, moet ie gewoon overheen groeien. Ze zijn niet altijd direct dood ziek. Van de 11 maand is die van ons ook al 8maand aan het rommelen, soms paar dagen helemaal fit en dan weer ziek… Hoort er eenmaal bij ben k bang…


#5

Bij mijn zoontje was dat ook zo! Altijd snotverkouden. Heel vaak oorontsteking gehad. Ook bij een kinderarts geweest. Kno arts heeft neusamandelen geknipt en buisjes geplaatst.( oren zaten nl altijd dicht) Het deed allemaal niet zoveel. uiteindelijk bij een diëtist terecht gekomen omdat hij ook altijd diarree had. Die concludeerde koemelkallergie. Dat verklaarde bij hem het chronisch verkouden zijn. Gelijk het koemelk uit zijn eten en drinken weggelaten en hij werd een jongetje zonder snottebellen! Het viel iedereen op! Hij ging praten, want hij hoorde het ineens allemaal beter! Ook mijn andere zoon het koemelk weggelaten. Hij had niet de snottebellen als mijn oudste. Hij was onrustig en sliep max 3 uur achter elkaar! Dat werd gelijk beter! Hij maakte gelijk hele nachten slapend! Wat een verademing!
Ik zal niet zeggen dat dit bij jouw kindje ook zo is hoor! Het kan van alles zijn! Misschien fijn om te weten! Veel succes!


#6

Nee, niet normaal dat een kind veel ziek is. Maar wat vind jij ziek en hoe vaak is het ziek? Sterkte :cherry_blossom::blossom:


#7

Ik ben ook vaker naar de huisartsenpost geweest en volgens hun moet ik helaas bij mijn huisarts zijn :persevere: vandaag weer bij de huisarts geweest en die verteld dat ze een oorontsteking heeft na de 3e keer en dat hij er eigenlijk niet veel aan kan doen… mijn dochtertje krijgt nog borstvoeding, ze is om de week ziek kan ik vertellen. Steeds een loopneus en haar handen in haar oren, haar longen zijn schoon gelukkig. Alleen heb ik soms het gevoel dat er meer aan de hand is… Ik gebruik nu een pufje voor haar en al maanden neusspray… hopen dat het nu wat afneemt…


#8

Lastig voor jou kindje.


#9

Hoe lastig ook ga door met de borstvoeding. Ik geef ook borstvoeding aan onze zoon van 16 maanden. Houd stand. :cherry_blossom::blossom:


#10

Borstvoeding is soms zo lastig… Ze word 's nachts zo vaak wakker dat ik er soms mee wil stoppen :disappointed_relieved:


#11

Snap ik. Onze zoon van 16 maand was zo rond 11 maanden ook wat meer ziek. Hij had last van oogontstekingen, hij had af en toe last van een loopoor en waterpokken. En eczeem. Het komt allemaal goed.


#12

Waarom maak je gewoon geen afspraak bij een kinderarts? Dan heb je direct zekerheid :slight_smile:
Wij gaan nooit naar de huisarts met kleine kindjes. Ze zijn daar gewoon niet voldoende in gespecialiseerd vrees ik…


#13

Klopt. Alleen de huisarts vind het niet nodig om haar door te verwijzen. En zonder verwijsbrief kom je er helaas niet…


#14

Hoe vervelend. Ik heb ook vanalles meegemaakt met de jongste… ook eczeem en vele allergieën. De oudste heeft dit quasi niet.
Al eens gedacht aan koemelkallergie of intolerantie? Kindjes die intoleranties of allergieën naar voeding hebben, doorgaan veel meer ontstekingen.
Ik weet niet van waar je bent, ik kan wel een super goede kinderarts (iets natuurlijker gericht) aanraden. Ikzelf ben van Limburg.
En anders is een ostheopaat voor baby’s die met kinesiologie werkt ook erg interessant.
Of eens de website causamatics.be doorspitten!

Succes!


#15

Dit dacht ik dus ook over dat koemelk mijn man is toen hij baby was doodziek geweest altijd in het ziekenhuis tot twee jaar hij heeft nog steeds last van koemelk als ik het door het eten doe of hij een taartje eet. Het kan ook als je borstvoeding geeft, door dat je zelf dingen met melk producten eet.


#16

Gewoon doen wat je zelf prettig vind! Als je twijfels hebt of je door wil gaan met borstvoeding. Je doet super je best, en ook zonder borstvoeding, is het goed. Je moet ook aan je eigen welzijn denken, en deze staat in verbinding met je kindje.
En als je echt twijfelt, vraag een second opinion (wat je wettelijk mag doen) bij een andere huisarts. (Wellicht krijg je wel een verwijsbrief)